Chantal van den Broek-Blaak start in De Acht

8 juli 2024

De eerste grote namen voor de wedstrijd bij de dames, zijn bekend! Chantal Blaak, Lorena Wiebes en Ceylin del Carmen Alvarado zullen de strijd met elkaar en met de rest van het peloton aangaan tijdens de dameskoers.

Chantal Blaak is de voormalig wereldkampioene en een van de meest ervaren rensters in het peloton. Ze heeft recent opnieuw haar klasse bewezen door de Nederlandse titel op de weg te veroveren. Haar strategisch inzicht en aanvallende rijstijl maken haar een renster om rekening mee te houden.

Lorena Wiebes, is de snelste sprintster van dit moment. Dit jaar behaalde Wiebes al een overwinning in Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs en ze werd tweede in de Amstel Gold Race. Haar explosieve kracht en snelheid maken haar de gedoodverfde favoriet wanneer de dameswedstrijd eindigt met een eindsprint.

Ceylin del Carmen Alvarado is vooral bekend om haar indrukwekkende prestaties in het veldrijden. De wereldkampioene cyclocross heeft bewezen dat ze ook op de weg haar mannetje kan staan. Haar technische vaardigheden, gecombineerd met haar doorzettingsvermogen, maken haar een renster die gemakkelijk het verschil kan maken in de dameswedstrijd.